Δήμου Νέστου
Get Adobe Flash player

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2591025534

Το “Βοήθεια Στο Σπίτι” της Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου, είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας που διαβιούν μόνα τους και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν πλήρως, καθώς και σε ευπαθείς ομάδες με κινητικά, ψυχολογικά, νοητικά, οικονομικά προβλήματα, με στόχο την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής αυτών των ατόμων καθώς και την επίτευξη παραμονής τους στο οικείο τους περιβάλλον.

Η Δομή λειτουργεί από το 2003, στεγάζεται στα ΚΑΠΗ Χρυσουπόλεως, στελεχώνεται από προσωπικό τεσσάρων ατόμων και εξυπηρετεί συνολικά 75 άτομα.

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από διεπιστημονική ομάδα ψυχολόγου, νοσηλεύτριας και δύο οικογενειακών βοηθών, η οποία παρέχει υπηρεσίες όπως συναισθηματική στήριξη, συμβουλευτική και συντροφιά σε άτομα που έχουν ανάγκη καθώς και στις οικογένειες τους. Συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες καθώς και με υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης, παρέχεται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα(μέτρηση ζωτικών σημείων και σακχάρου, συνταγογράφηση, ατομική υγιεινή, περιποίηση και πρόληψη κατακλίσεων, ενεσοθεραπεία, αιμοληψία, παραπομπή σε άλλους ιατρούς. Ακόμη, γίνεται καθαριότητα του χώρου διαμονής των περιστατικών, προμήθεια φαγητού από το Τραπέζι της Αγάπης, μικροαγορές τροφίμων και φαρμάκων καθώς και εξόφληση λογαριασμών.

Το “Bοήθεια Στο Σπίτι” πλέον θα συνεχιστεί με την συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις εισφορές των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Έτσι λοιπόν, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σήμερα, είναι καλό να στηρίζονται και να συνεχίζονται κοινωνικές δομές όπως το “Βοήθεια Στο Σπίτι”, αν θέλουμε να αποκαλούμαστε κράτος πολιτισμού, πρόνοιας και με ευαισθησία απέναντι στον πολίτη.